Energiavregning

Det ble foretatt energiavregning for 2018. Dette vil være synlig på faktura for felleskostnadene for juni. Husk å øke grensen hvis du betaler regningen via AvtaleGiro. Vi ser at folk er fortsatt uvant med dette og har mange spørsmål. Vi har laget en liten forklaring på hvordan målingen fungerer og hva man kan gjøre for å redusere forbruket.

Hver måned blir det trukket et beløp akonto fyringen. Det beløpet er merket under post «Brensel» på fakturaen. Forbruket kan man følge i webportalen og den blir oppdatert hver måned. Vi har, i mellomtiden, funnet ut at portalen ikke oppdaterer seg hver måned, noe som vi har tatt opp med leverandøren og at avvik i månedlige rapporten kan avvike. Pålogging får man på vaktmesterkontoret i åpningstidene. Når man har logget seg på vil man se forbruket sitt i radiatorenheter (re). Prisen for en (re) vil variere fra år til år og avhenger av fjernvarmeprisene som sameiet betaler til Fortum Varme Oslo. I 2017 kostet en (re) 1,285NKr og i 2018 kostet den 1,45NKr.. Dette er en økning på ca.13%.

Radiatormålere måler forskjell mellom temperatur på radiatoren og rommet. Jo varmere radiatoren er, desto større forbruket blir det. Forbruket avhenger mye av temperaturen ute. Det er viktig at vinduene er lukket ordentlig ellers risikerer man at kald luft går ned til målerne. Dette medfører økt forbruk av fyringen.

Enkle råd til lavere forbruk:

  • Lukk vinduene ordentlig.
  • Ikke luft lengre en nødvendig om vinteren.
  • Kjøp og monter tetningslist på vinduene, hvis vinduene ikke tetter ordentlig.
  • Senk temperaturen ned i leiligheten noen grader ved å skru ned radiatorventilen.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.